fallback

Общ преглед

В нашето неспокойно и сложно време, когато изглежда, че злото, враждата и грехът надделяват над доброто, мира, правдата и любовта, пожелавам на всички православни българи, приелият страдания и кръстна смърт заради нашето спасение Господ, да ни вразумява и вдъхновява в нашия живот.

Това казва в традиционното си благословение за Възкресение Христово Негово светейшество патриарх Неофит.

Нека православната вяра бъде за нас действена, животворяща сила, която да обновява и освещава нашите душевни сили, цялото ни човешко естество, пожелава българският патриарх. Чудото на Възкресението на Христос Спасителя да бъде за нас неизчерпаем източник на тази вяра, тя да ни укрепява в дни на изпитания и да ни вдъхновява в делата ни, посочва в посланието си Негово светейшество.

Отправяме пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля, с пожелание до всеки да достигне светлината на Христовото Възкресение, се казва още в благословението на патриарх Неофит.

Той пожелава "Божията благодат да ни утвърждава в любовта към Бога, Светата Църква, Отечеството и към хората около нас. Животът ни да бъде нагледна проповед пред света за нашата вяра в истинността на Христовото Възкресение и вършейки добро, според силите си да внасяме своя скромен, но значим принос за възцаряването на мира, правдата, единството и любовта в този изтерзан от страдания и безлюбие свят".

Благословението на патриарх Неофит за предстоящия Великден завършва с думите "Христос воскресе!".

Неофит отслужи празнична литургия в храм-паметника "Св. Александър Невски", като на богослужението присъстваха и официалните лица. Сред тях бяха президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Пламен Орешарски, народни представители, бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Йоан

преди 10 години

патриарх Неофит МОЛЯ почистете църквите от ваши служители *** и педофили .Не останаха хора да вярват в думите на служителите Ви .Повечето от служителите Ви имат Фейсбук профили и показват снимки на ученичките с който го правят .СЪБУДИ СЕ .

21

ава

преди 10 години

Господ е казал на войниците, на тези които го мъчат на кръста. Боже, прости им, те не знаят какво правят! Колко българи могат до кажат това за нашите политици? Мъчат ни, разпъват ни всеки ден и знаят какво правят! И към тях ли Господ ще е всеопрощаващ?

20

de

преди 10 години

Примитивни призиви като "Христос Воскресе" нямат място в 21-ви век.Религията е чисто и просто едно суеверие. Узаконено и институциализирано суеверие.Психологически залъгалки, експлоатиращи хорските страхове, слабости, необразованост и склонност към предразсъдъци.Нищо не може да отрови мозъка на човек така, както може да го отрови религията.

fallback