Отец Иван Снимка: архив, Булфото
fallback

На Велики четвъртък патриарх Неофит посети дома на отец Иван в Нови хан, за да донесе подаръци на децата и възрастните, които живеят в него и да им предаде лично своето патриаршеско благословение. Това съобщиха от Светия синод на БПЦ.

Негово светейшество е пожелал на отец Иван и на обитателите на дома "здраве и напредък в добродетелния живот, душевен мир и радостно посрещане на Светлото Христово Възкресение".

Всички в дома имаха възможността да получат лично благословение от патриарх Неофит, който раздаде на децата и възрастните иконки на Възкресение Христово, се посочва в съобщението.

За Великденските празници патриархът е занесъл в дома на отец Иван козунаци и великденски яйца.

Патриарх Неофит е разгледал сградите на дома, запознал се е с условията, при които живеят обитателите му и се е информирал и за проблемите, с които се сблъсква отец Иван в своето служение.

Домакинът е разказал на Негово светейшество за новия проект, по който работи. Той е за 52 къщи в село Якимово, Монтанско, които отец Иван е купил и ремонтирал. В тях са настанени бездомни, сред които и майки с деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

do 2

преди 10 години

А ти колко пъти отиде на църква не по празниците, колко пъти каза добра дума за Църквата вместо да недоволстваш? Църквата си е на мястото от хиляди години, ти къде си- в чалга клуб ли, къде? Слагайте си *** преди да пишете глупости- понеще имате оправдание, че сте ***,

2

Анонимен

преди 10 години

ВРЕМЕ Е ЦЪРКВАТА НИ ДА ЗАСТАНЕ НА СТРАНАТА НА ДЪХА И ВЯРАТА. ДОБРОТАТА И МИЛОСЪРДИЕТО НЕ СА САМО ЗА ПРАЗНИЦИ....

1

123

преди 10 години

За първи път чувам за интерес на официалната църква към делото на отец Иван. Добро начало, да видим какво следва.

fallback