Снимка: архив, Булфото
fallback

Американско семейство е напът осинови 4 сестричета, изоставени в български домове.

Процедурата е гледана миналата седмица на заседание в правосъдното министерство, пише "Стандарт". Миналата година щатско семейство осинови наведнъж пет българчета без родствена връзка.

Американците са най-големите осиновители на наши хлапета, предимно със сериозни здравословни проблеми. Семейство от САЩ например е взело момиченце със синдром на Даун от Плевен.

Преди да отиде при новите си родители, 9-годишното дете тежало само 5 килограма, било хранено с брашно и вода, разказа шефката на дирекция "Международни осиновявания" в правосъдното ведомство Милена Първанова.

Три години по-късно детето вече тежи 18 килограма, плува в басейн, играе си с други деца, усмихва се, говори. За разлика от САЩ, в Русия няма нито едно осиновено българско дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 10 години

Към 58, че има такива неща има, но в САЩ минават да видят в какви удловия живеят родните ти деца. Освен това, както четеш от статията, детето вече плува, говори и т.н., прочете и какво се е случвало докато е гледано в БГ, ако въобще думата гледане е подходяща. Чудя се как е възможно в държава в ЕС, да има деца които да бъдат подлагани на такова нещо в българсите институции. Сам ще напиша още, че Англия е 60 млн. и няма домове за деца. Дай Боже институциите да работят по-бързо и по-добре!

50

сектор Кабул

преди 10 години

Американците не осиновяват български деца само заради социалните им програми, които позволяват на осиновителите да живеят без да работят. Осиновяват ги и по друга, далеч не толкова благовидна причина. В САЩ има цяла мрежа от клиники за донори. "Благородните" осиновители са наясно, че продажбата на орган осигурява многократно по-голяма изгода от социалната програма, и заради това има такъв наплив от желаещи да осиновят деца от България. А американските закони бранят на 100% търговците на органи.

49

do k.50

преди 10 години

chast ot 3 miliona bulgari sa moje bi i v usa - tam raste edna nova Bg?:)ta otishli sa v drugata si Bg?

fallback