Снимка: архив, Ройтерс
fallback

По сигнал за трафик на хора с цел трудова експлоатация работи Главната инспекция по труда.

Инспектори по труда и представители на НАП и СДВР са проверили фирма, която набира работници за месопреработващи компании в Германия чрез наемане от полски работодатели.

Според оплакване на потърпевш наетите работници са принудени да работят при изключително тежки условия, много по-различни от предварително уговорените, съобщиха от Инспекцията по труда.

Те били задължени да изпълняват нечовешки норми при удължен работен ден срещу заплащане, което е много по-ниско от обещаното.

Българските работници са дискриминирани спрямо полските им колеги, тъй като получават по-ниски възнаграждения за една и съща дейност, пише още в сигнала.

При проверката е било установено, че фирмата има регистрация в Агенцията по заетостта като посредник, но не и регистриран договор с чуждестранен работодател, което е задължително условие за осигуряване на заетост зад граница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 10 години

че то затова е работника -да го експлоатират

43

Анонимен

преди 10 години

Не трябва да се делим на турци *** и българи трябва да се обединим и да съградим отново България,иначе вечно ще ни мачкат.

42

Анонимен

преди 10 години

Важното е, че имаме агенция по заетостта, която невърши никаква работа, т.е. нито намира работа, нито проверява тия дето предлагат чрез нея работа.За какво изобщо съществува и *** пари от нашите данъци?Хората си търсят работа чрез вестници и интернет, а намерената работа през агенцията по заетостта е със сигурност прецаквация голяма за безработния, защото със сигурност работодаделя ще е някой ***

fallback