Александър Методиев. Снимка: БТА
fallback

Създава се Национално ромско обединение, с което ще се решат наболели проблеми на ромския етнос, обяви за БТА инициаторът на Обединението и депутат от ДПС Александър Методиев след учредяването на организацията днес в к.к."Боровец".

По думите му в обединението участват всички ромски партии в България, лидери и председатели на неправителствени организации и сдружения по ромски въпроси от цялата страна.

Идеята за създаването на Националното ромско обединение е плод на досегашните сурови условия за живот на ромския етнос, обясни Методиев. Той посочи и приоритетните им цели - образование, здравеопазване, жилищни условия, заетост, култура, медии, върховенство на закона и недискриминация.

Александър Методиев посочи, че това обединение ще бъде в подкрепа на ДПС, защото по думите му единствено ДПС дава възможност на всеки, независимо от неговата етническа принадлежност, да осъществи своите идеи, да бъде реализиран не само в политическото пространство, но и в обществения живот на страната.

Той определи създаването на организацията като революционно, защото обединява една общност с много голям потенциал. Вероятно с учредяването на Национално ромско обединение ще спрем "кранчето" на купуването на ромските гласове от страна на другите политически партии, заяви Александър Методиев.

Сред неговия екип са Илия Петров, координатор за България на Световната ромска организация по култура, медии и образование, Александър Филипов - бивш депутат, Илия Илиев - партия Дром. Предстои обединението да се събере отново през май на конференция, на която ще бъде избрано ръководство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

анонимен

преди 10 години

то при тях кранчето не е спирало от 11 ноември 1989 година,ама всички управляващи си затварят очите,щото има и за тях.мразя расизма и ***!!

59

yahara

преди 10 години

До Анонименza6to gledate samo ***,4e si prodavat glasovete vie ,kadeto pi6ete za tova da znete,4e balgarite sa nai-prodajnata,nai-predatelskata,nai-mo6enni4eskata,nai,nai...nacia na sveta.A tova za Filipov si go 4el po vestnicite i ne otgovaria na istinata i sam siguren,4e e mnogo po-gramoten ot tebe

58

безпартиен

преди 10 години

Ясно,*** гласове са изкупени наедро от ДПС.

fallback