Антон Дуков – Мениджър "Обучение" в MetLife България
fallback

Животозастраховането е постоянна нужда, която изисква дългосрочно решение. И затова, като резултат от процеса на консултиране, не е достатъчно просто да бъдат дефинирани нуждите на клиента към конкретния момент, но и очакваните бъдещи промени в неговия начин на живот – сключване на брак, раждане на дете, инвестиции, образование на децата, пенсиониране и т.н., разяснява Антон Дуков – Мениджър "Обучение" в MetLife България.

Тук идва логично въпросът: "Как консултант, който не ме познава, ще определи моите нужди по-добре от мен?".

Консултантът няма да определи Вашите нужди, Вие ще го направите. Предимството на Животозастрахователния консултант е, че обективно ще Ви подпомага и напътства в този процес. Консултацията с такъв специалист е всъщност динамично сътрудничество, целящо да помогне на клиента за ясното дефиниране на неговите нужди, бъдещи цели и приоритети.

Една от ключовите роли на консултанта в този процес е да разясни всички аспекти, в които Животозастраховането може да бъде полезно и да помогне на клиента да ги свърже със своето реално ежедневие.

Разбира се, че всеки клиент е възможно най-добре запознат със своя начин на живот и в същото време всеки клиент иска да му бъде предоставена висококачествена услуга по максимално професионален начин. И тук идва следващата важна роля на консултанта – да предостави начин за подредено описание, анализ и приоритизиране на определените нужди и цели.

Професионалният консултант притежава задълбочено познание и разбиране за различните застрахователни решения, начинът, по който работят, и техните предимства. Това му позволява да направи възможно най-добрата връзка между определените нужди и различните възможности за тяхното удовлетворяване, между мечтаното решение и достъпното такова.

Друго предимство, от което можете да се възползвате, е практическият опит на консултанта, натрупан в реални ситуации с негови клиенти или с други думи: как застрахователното решение е проработило за неговите клиенти в конкретни ситуации.

Професионалното водене на процеса по установяване на потребностите, в сътрудничество между клиента и консултанта, е ключът към конфигурирането на най-доброто индивидуално застрахователно решение. Въпреки че нуждата от Животозастраховане  е универсална, за нея няма универсално решение. Професионалният консултант е специализиран в предоставянето на индивидуални, изготвени по „мярка“ решения, за да съответстват напълно на всички специфични за клиента потребности.

Незаменима е ролята на опитния консултант, който помага на своя клиент да определи доколко неговите желания и стремежи са в съответствие с финансовите му възможности. Не са рядкост случаите, в които консултантът е този, който препоръчва решения с по-ниска цена от тази, която клиентът желае да плаща, за да са сигурни и двете страни, че поставят началото на едно дълготрайно и комфортно сътрудничество. Консултантът взема под внимание индивидуалността на всеки един клиент, неговите приоритети и възможности. Това е причината клиентът да има нужда от професионален консултант – за да може да вземе своето решение, възползвайки се от пълна и професионална информация.

Конфигурирането на индивидуални решения, които да подпомагат клиента в добри и лоши моменти през целия му живот е предизвикателство, което може да бъде преодоляно най-успешно чрез един искрен, ясен и динамичен диалог между двете страни. Този диалог трябва да бъде поддържан и провеждан постоянно.

Работата на консултанта не приключва с издаването на подходящата полицата. Това е моментът, в който тя всъщност започва.

Посетете и сайта на Metlife

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 10 години

До АнонименАко ще да е в графата "реклама", когато фактите говорят и Боговете мълчат!!!

4

Анонимен

преди 10 години

Просто съм без коментар по последния пост!!! Очевидно нямате идея как работи животозастраховането, сам/а сте написали "спестовен характер" и тук е момента да си направите равносметката и интересвувайки се да откриете разликите между депозит в банка и застраховка живот. А за хората, които вече са си направили застраховка живот, просто не се кахърете, защото със сигурност няма да им се наложи да ползват депозирани пари, тъй като на първо място са си обезпечили финансово евентуални здравни проблеми

3

Анонимен

преди 10 години

защо статията не е в графата "платени публикации"

fallback