Главният секретар на МВР Светлозар ЛазаровV Снимка: Булфото
fallback

Българският парламент е мястото, където може да се проведе дебатът както за действията, така и за бездействието на МВР при спецоперацията в Лясковец. Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира пред “Фокус“ искането на оставката му от ГЕРБ.

В петък 53-годишният психично болен Петко Савов уби командос и рани други трима при спецакция на полицията за отнемане на незаконно притежавани от стрелеца оръжия.

Oще по темата
По-рано днес бившият вътрешен министър Цветан Цветанов изрази съмнение, че ранените барети при петъчната акция в Лясковец са само трима. На извънредна пресконференция ГЕРБ поиска оставката на Лазаров, както и временна анкетна комисия в парламента, която да разследва случая.

Главният секретар на МВР уточни, че по случая му предстои изслушване в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

„Роднините на загиналия Емил Шарков, наранените барети, както и цялото българско общество трябва да знаят пълната истина за станалото преди и по време на тази трагедия“, смята Лазаров.

Той отказа каквито и да е други коментари по изслушването му във вътрешната комисия в Народното събрание

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Банкеръ

преди 10 години

Знаете ли защо вече няма овче сирене,защото всички овчари станаха полицаи,а баш овчарите Спецполицаи.Не виждам каква вина има министъра,за овчарлъка на подчинените си,нали са все свои хора Елит.Дали всички не са деца, внуци на активни борци.Случаини хора там няма,проверени са до девето коляно,но пред куршума сме равни всички.Амин.

50

Анонимен

преди 10 години

Toва бе една популистическа акция на управляващата хуна, с оглед компрометиране на предишното правителство, уви отново неуспешна. Язък за полицая. Иначе сме полицейска държава ?

49

П.Петров

преди 10 години

До Анонимен 50, Полицаите и войниците изпълняват заповеди. Командирите и началниците им планират, вземат решения и издават заповед. Отговорността е на издаващите заповед, а не на изпълнителите. Както беше в Кербала, така е и сега. Обикновените войници и полица *** заради некадърността на началниците си !

fallback