Снимка: БТА
fallback

Средства за 5-процентно увеличение на учителските заплати от 1 юли са заложени в делигираните бюджети, каза днес във Варна министърът на образованието проф. Анелия Клисарова. По думите й в републиканския бюджет за тази година са осигурени пари за повишаване на началните заплати на младите преподаватели, пише БТА.

Проф. Клисарова каза, че няма опасения за провеждането на матурите в средните училища. Според нея графиците ще бъдат урегулирани и няма да има съвпадания на изпитите.

Oще по темата
Министърът на образованието Анелия Клисарова и министърът на транспорта Данаил Папазов присъстваха днес на подписването на договор за сътрудничество между морската гимназия "Св. Николай Чудотворец" и Висшето военноморско училище във Варна. Споразумението предвижда синхронизиране на учебния процес в двете заведения и изработване на национален стандарт за морско обучение. Планирано е още изграждане на интегрирана библиотечна система и създаване на специални пакети за социално слаби младежи.

Този договор е първи по рода си в страната и е гордост за Варна, че прави крачка в изграждането на нов тип отношения между средното и висшето образование, посочи проф. Клисарова. Тя уточни, че предстои да бъде приета Стратегия за висшето образование, но споразумението между варненските заведения се вписва изцяло в нея. Проф. Клисарова изрази задоволство, че плановете за съвместна дейност между двете училища включват и активно взаимодействие с бизнеса. Изграждането на такива взаимоотношения е начин за преодоляването на младежката безработица, посочи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

STANIK

преди 10 години

На фона на вашите не е ли много малко или предизборно увиличение

2

Анонимен

преди 10 години

А що само 5% бе, и що само на учителите???? Егати и увеличението на депутатите с 500-600лв. а на пенсионерите и учителите с 5лв. много сте социални бе социалисти смотани!!ОСТАВКА!!!!

1

никита

преди 10 години

Какво увеличение бе, Клисарова ???????????????? Децата все по-неграмотни, все по-малко, а ще увеличавате заплати....????? На какво отгоре ??? Аааааааааа, вярно, идват избори и искате да се харесате на всички, нали ??? Не харчете парите, които други ще връщат, Клисарова ! Достатъчно се омазахте и хората не ви вярват. И журналистите да нахраните, и земеделците да нагушите, и даскалите да омагьосате, пак няма да можете да заличите простотиите си, не го ли разбрахте ???

fallback