fallback

Общ преглед

Десетки мъже се надбягваха с обувки на високи токчета на столичния булевард "Витоша" във второто шествие против домашното насилие "Извърви киолометър в нейните обувки". 

Всяка година през март все по-голям брой мъже по света и техните семейства се присъединяват към инициативата.

По този начин месецът, в който празнуваме Международния ден на жената, се превръща в период от годината, когато мъжете показват подкрепата си към жертвите на домашно и сексуално насилие.

"Walk a mile in her shoes" (www.walkamileinhershoes.org) е международна инициатива, започнала през 2001 г. На тези демонстрации мъже, обути в дамски обувки, привличат общественото внимание върху насилието над жени, изнасилванията и сексуалния тормоз, и набират милиони долари в помощ на кризисните центрове за жертвите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Лала

преди 10 години

На мене пък мъже с токчета много ми харесват. Значи че имат чувство за хумор, не са задръстени , имат широк мироглед, те са мъже които могат да усетят, разберат и почувстват жената до себеси! Аз търся такъв мъж, а пък "мъжкарите" да го ду.ат!

85

Анонимен

преди 10 години

Като гледам лицата на "инициативата" се замислям дали не е като гей-парадите, където американското посолство води платени чужденци, които да дефилират в страните от Източна Европа...иначе идеята е ясна - разрушаване на традиционните ценности в главите на биоорганизмите, наричащи се хора, и имплантиране на една единствена идея - либерализма!

84

жена

преди 10 години

Ще ме прощавате, ама ако видя мъжа ми на такова място, обут с токчета, ще си имам сериозен разговор с него относно някои негови наклонности. Не мисля че нормален мъж ще сложи токчета, независимо по какъв повод.

fallback