Снимка: Dnes.bg

Общ преглед

И пеперуди полетяха в парламента. Изненадващо в почивката на депутатите мъж с маска на лицето отвори четири кутии, от които полетяха пеперуди.

Кой го е пуснал обаче така и не се разбра. Според охраната на парламента мнимия „спайдърмен” е влязъл с депутата от БСП Петър Курумбашев, който път отрече да е пускал когото и да било.

„Аз си влизам сам, не знам кой е човекът с маската”, заяви той.

Според него вероятно някое телевизионно предаване си прави пиар и напомни провокацията на „Ку-ку” отпреди години, когато репортер от екипа спираше депутати, за да ги пита как оценяват отношенията ни с Нубия, която не същества на картата.

„Иначе в парламента има много представители на флората и фауната”, шеговито коментира Курумбашев.

Въпреки че сутринта той е бил видян да внася една от кутиите с пеперудите, социалистът обясни, че е носил цял куфар, защото така си ходел.

Според Антон Кутев от БСП едва ли става въпрос за някакъв протест с пускането на пеперудите.

„Пеперудите бяха красиви, като знам какви хора се разхождат из парламента, животинките са последният проблем”, коментира той.

Зам.-председателят на парламента Илиосман Имамов призна, че не знае кой е пуснал пеперудите, но съобщи, че ще има проверка по случая.

„Трябва да се контролира кой влиза, защото някой може да внесе не пеперуди, а нещо друго, ще има проверка и ако депутат е съдействал за внасянето им, то трябва да бъде санкциониран“, настоя той.

В парламента се разнесоха слухове, че зад акцията с пеперудите стои предаването „Къртицата”, която се излъчва в ефира на една от националните телевизии.

След като пеперудите се разхвърчаха навсякъде из парламента, депутатите се обадиха в Природонаучния музей и оттам дойде експертът Стоян Бежков, за да ги прибере.

Той обясни, че това са пеперуди монарх и са внесени най-вероятно от Индонезия или от южноамериканска страна. По негови сметки една от тях струва по 6-8 долара.

"Нито са скъпи, нито са застрашени видове, отглеждат се като атракция за сватби и кръщенета", обясни доцентът, който се захвана с тяхното улавяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар