Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Масови уволнения на експерти се извършват в момента в Държавен фонд „Земеделие”, алармираха от ГЕРБ.
 
По тяхна информация от сутринта ръководството на фонда връчва заповеди на експерти, които от години работят там.
 
„Служителите сега дори не стоят на работните си места, за да не им бъдат връчени заповедите”, каза депутатът Красимир Ципов от ГЕРБ.
 
По думите му според служители във фонда ставало дума за структурни промени, но това може да стане само с изменения в устройствения правилник, което пък за последно е правено през 2012 г.
 
Цвета Караянчева пък обяви, че сутринта представители на ръководството са влезли в стаите на IT отдела и в правния и външна фирма е поела работата.

Заради това от ГЕРБ искат да знаят кой е разпоредил връчването на заповедите, на какво основание е станало това, как тази външна фирма работи и кой е разрешил това.

От ДФ „Земеделие“ отрекоха във фонда да има масова чистка. Според началника на пресцентъра Дафинка Граховска в IT отдела работят общо 42-ма служители и само един от тях е уволнен поради "преструктуриране".

От фонда уточняват пред БТА, че информационното обслужване на ДФЗ открай време се извършва от външна фирма и от това не произтичат никакви проблеми.

Прекратеният достъп до сайта на фонда е временен и е по чисто технически причини. По отстраняването им се работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Свободна Монтана

преди 10 години

Боже не ги е срам ГЕРБ да говори за уволнения е това е наглост от тяхна страна, да се замислят те какво направиха.А ГЕРБ какво направи когато дойде на власт уволни всички навсякъде и то професионални кадри ходили на обучения през годините и за 100 дни смени качествени кадри.А кадрите на ГЕРБ се събираха от улицата всеки който нищо не разбира става директор.Тодър Живков назначаваше като ГЕРББЕЛЕНЕ ТРЯБВА ДА ПРОРАБОТИ ЗА ТАКИВА ПОЛИТИЦИ КАТО ГЕРБ

54

Кокиче

преди 10 години

Българите в по-голямата си част са расисти. Преди четири години уволняваха на етническа основа. Кога ще помъдрее този народ? Кога?????

53

Анонимен

преди 10 години

Крадеца вика дръжте крадеца.Тикви вие що дърва изкрадохте та сега ли го видяхте.С тази магистрала от 70 км изядохте дървесина за една планина .

fallback