Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Еколози внасят сигнал до главния прокурор срещу министъра на околната среда и водите Искра Михайлова. Според тях тя трябва да спре устройствения план на Царево, защото липсва екологична оценка. Екозащитниците обявиха още, че организират голям общонационален протест на 11 февруари срещу застрояването на Южното Черноморие.

Няколко еко организации, сред които „Коалиция да остане природа в България“ и „Да запазим Корал“, дават срок до следващата сряда , в който управляващите да предприемат реални действия, с които да спрат застрояването на парк „Странджа“.

В противен случай те ще внесат подписка срещу застрояването на Южното Черноморие, в която са се включили 21 000 души. Копия от нея ще бъдат изпратени освен до българските институции, също и до Европейската комисия и Европейския парламент.

Според екозащитниците предстоящото застрояване по Южното Черноморие вещае екологична катастрофа. Пречиствателните станции в района са остарели, не функционират добре и не могат да бъдат натоварени допълнително, както предвиждат плановете за строителство в района. Преди два дни министърът на околната среда и водите Искра Михайлова заяви, че министерството спира инвестиционните намерения в Царево. Указание за това трябва да бъде изпратено до края на седмицата на Регионалната инспекция по околна среда и води в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 10 години

Еколозите да отидат да живеят в гората! Тези зелени фанатизирани екстремисти нямат място сред хората, те са против всякакво развитие.

2

evelina

преди 10 години

Povrashta mi she ot tova prasse narecheno Iskra mihalova

1

Сопата

преди 10 години

Пазете БГ природата, че светът ще ви си види тесен.Това е предупреждение, а не заплаха.

fallback