Румен Данев. Снимка: архив, БулФото

Зам.-началникът на Агенция "Митници" Румен Данев е освободен от поста, който заема по-малко от месец.

Попитан за случая от журналисти в парламента, премиерът Пламен Орешарски не даде подробности, като посочи единствено, че има информация, която била "неблагоприятна" за Данев.

От Агенция „Митници” потвърдиха, че Данев вече не е зам.-директор, като уточниха, че е напуснал сам, а назначенията и уволненията са от компетенциите на Министерството на финансите.

Румен Данев отговаряше за ресор "Митническо разузнаване и разследване и последващ контрол" и беше назначен на 9 януари като втори заместник на изпълнителния директор Павел Тонев.

Професионалният му опит в Агенция "Митници" започва през 1995 г., когато е назначен на експертна длъжност в Централно управление в служба "Съдебни спорове", която по-късно оглавява.

От 2000 г. до 2009 г. е бил директор на Дирекция "Митническо разузнаване и разследване", а след напускане на митническата администрация е заемал различни юридически длъжности.

От пресцентъра на митниците заявяват пред „Фокус“, че още при назначаването на Данев в началото на годината „се е знаело, че той ще заема временно тази длъжност“. Към момента няма друг назначен на поста, но в бъдеще се предвиждало да има нов зам.-шеф.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase