Снимка: архив Булфото
fallback

Печатницата на Българската народна банка няма техническия ресурс да отпечата всички бюлетини за изборите, съгласно разпоредбите, записани в проекта за нов Изборен кодекс. Това стана ясно на заседанието на Обществения съвет към Временната комисия за Кодекса, предаде БНР.

Изпълнителният директор на печатницата на БНБ Георги Симеонов заяви, че изискването за двойна номерация на бюлетините ще затрудни процеса по отпечатването им.

Това е двойна номерация с двойна перфорация, която ще удължи изключително много времето за отпечатване и това създава, разбира се, и проблеми. Може да искаме всичко да направим, но просто машините, с които ние разполагаме, нямат тази техническа възможност, каза той.

Симеонов предложи да се направи консорциум между печатницата на БНБ с другите две печатници, които имат достъп до отпечатване на ценни книжа - "Дунав прес"-Русе и "Димакс"-София. Директорът по производството в печатницата  на БНБ Божидар Василев подчерта, че перфорацията на кочана в бюлетини и двойната номерация ще удължи бюлетината със шест сантиметра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 10 години

ИМА РЕЗЕРВНА ПЕЧАТНИЦА - В КОСТИНБРОД ????? ТАМ ВЕЧЕ СА НАПЕЧАТАНИ - БЮЛЕТИНИТЕ ЗА ЕВРОВОТА И РЕФЕРЕНДУМА !!!!!!!!!!!

16

не син

преди 10 години

Ако БНБ не може да се справи *** Бареков ще помогне ! Той е виден печатар !

15

Hitler

преди 10 години

Значи това са им промените в кодекса на БСП-то. Едните бюлетини в БНБ, а другите в печатницата на ДПС и тогава гласът на чаветата ще се обезмисли. И като цяло закона Мая ще се обесмисли и като цяло да се гласува ще се обезмисли и .... да се живее в Б-я ще се обзсмисли.

fallback