Снимка: Булфото
fallback

Възможно е да се отиде и към варианта, който предложи Росен Плевнелиев да се отворят напълно досиетата на ДС, така че да се четат свободно от гражданите. Това заяви пред БНР Цвтетлин Йовчев.

„В Европа бившите социалистически страни решиха по различен начин този проблем. – обясни той - Включително имаше и такива варианти, в които се действаше още в първите месеци на промяната в посока да се отвори, да се разсекрети всичко и оттам нататък вече обществото да решава и да има своята оценка.

Имаше други страни, които решиха, че тази страница трябва да бъде затворена един път завинаги и повече да не се обръщат към нея. Ние избрахме един модел, който според мен беше такъв, че фактически обществото мъчително, години наред вече само си създава този проблем.

Според министъра на вътрешните работи, въпросът кои досиета са по-страшни – онези на Държавна сигурност или другите, които се родиха в сянката на прехода, има много измерения. „Ако наистина ние създаваме условия, в които могат да се раждат досиета, да се създават досиета, то това е един лош атестат за обществото като цяло.

Ако наистина оставим обществото да се движи по това, че някой някъде създава досиета и тези досиета са в основата и стават двигател на обществени и политически процеси, то това нещо е изключително вредно. И именно, за да се справим с това трябва да имаме върховенство на закона, ясни процедури и правила, които да не позволяват това да се случва.

Йовчев категорично осъди размяната на флашки и вадене на съмнителни СРС-та. „Създаваме сами една гнусна ситуация и обстановка в страната, която не помага на никой. Тровим собственото си общество по този начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Малката тиква

преди 10 години

Какви флашки бе некадърник. Виж какво става по селата. Пребиват и обират старите хора. Прави са като казваи че няма държава. Или такава има само за власт имащите, които са много добре защитени от народната любов. Стига си приказвал глупости, а си напъни поне малко безмозъчната и без това несъразмерно малка тиква и защити хората от престъпниците. Стига си защитавал властта от хора които изобщо не са престъпници а мирно протестиращи.

60

anonim

преди 10 години

Кой се занимава с флашки бсп патрашкова и дпс само те имат изгода тябва малко флашки и за тях ама няма кой

59

Анонимен

преди 10 години

Записа срещу лекарите беше официален. Ако са подслушвани официално явно е имало съмнения. Прати си бременната жена при тези доктори, ако толкова ти е мозъка. Флашката в Сливен не беше изкарана от ГЕРБ. Стига глупости. Беше си чисто вътрешна работа за елиминиране на вътрешна конкуренция. Дори от записа се чу, че този, който носи телефона спира записа. Нови опорни точки? Тези не минават, казах ти. Питай кака Моника, ако не вярваш.

fallback