Снимка: Булфото
fallback

Емисари на "Ал Кайда" са набирали бойци за войната в Сирия сред мюсюлманите в ромския кв. "Изток" на Пазарджик, алармира "24 часа".

Информацията бе потвърдена от няколко източника. За подготвяната мисия на терористичната организация у нас ДАНС е била предупредена от голяма разузнавателна централа на приятелска страна. В края на миналата година в Пазарджик пристигнал френски гражданин от босненски произход.

Той е бил пратеник на една от групировките, които се сражават срещу режима в Сирия. В кв. "Изток" босненецът се срещнал с неформалния лидер на ромите мюсюлмани Ахмед М., който е сред основните подсъдими по делото за проповядване на радикален ислям, потвърждават източниците.

Основната задача на емисаря е била да провери възможностите за набиране на бойци за Сирия, които да се бият на страната на бунтовниците. На този етап обаче мисията му се оказала неуспешна, защото не успял да намери нито един доброволец, който да пролива кръвта си в името на вярата в далечната страна.

Малко след като босненецът напуснал Пазарджик, в ромския квартал пристигнали и 3-ма сърби мюсюлмани с подобна мисия. Те също не успели да зарибят наемници сред местните.

Експанзията се финансира от ислямски фондации, които са пуснали пипалата си в цяла Европа, обяснява изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

Анонимен

преди 10 години

взимайте ги всичките!

109

ROMAN EMPIRE

преди 10 години

POGLEDNETE SAMO SLAVYANSKITE DARJAVI I MUSULMANSKITE DARJAVI SA NA EDIN HAL . SLAVYANIN I MUSULMANIN NIKOGA NYAMA DA MOGAT DA RAZBERAT DUMATA DEMOKRACIA KAKVO ZNA4I PORADI PROSTATA PRI4INA 4E DUMATA DEMOKRACIA E OT EZIKA ROMANES .

108

муспи

преди 10 години

***, марш от свещенната земя Ромелия! Направете си държавица отатък Стара планина със столица Търново, - впрочем и това ви е много.

fallback