Снимка: архив, БТА
fallback

Протестиращи в подкрепа на новата окупация на Софийския университет се събраха пред централния вход на Ректората, предаде БНР.

Пред паметниците на братя Георгиеви отидоха около 50-60 граждани, които протестираха с викове „Оставка”.

Oще по темата

Засилено е полицейското присъствие в района. Протестиращите носеха знамена на Република България, на Европейския съюз и плакати с надпис: „Оставка”.

Протестът беше организиран в социалните мрежи.

Групата протестиращи дойде от „Цар Освободител”, при преминаването й на кръстовището между булевардите „Васил Левски” и „Цар Освободител” имаше временно блокиране на движението.

Част от протестиращите срещу правителството бяха допуснати в сградата на Ректората на Софийския университет около 21.00 часа тази вечер, предаде Нова телевизия. Студентите-окупатори очакват още тази нощ органите на реда да се опитат да освободят Ректората. Затова те призоваха всички свои поддръжници да ги подкрепят „рамо до рамо”.

Студентите призоваха "всички неказионни партии" да подкрепят окупацията на Софийския университет. Те се обърнаха към ГЕРБ, Зелените, Реформаторския блок, „Синьо единство” за общи действия за сваляне на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 10 години

Кои избори спечели ГЕРБ бе? С Костинбродските бюлетини ли?Или с подслушванията и рекета към хората и към бизнеса?Как може да наречеш десен политик Бойко бе?Борисов е червен комунист завършил симеоново с партийна книжка,доказан мафиот,престъпник и убиец!Справка ....екс американския посланник ти го каза в доклад!Убиха Мишо бирата,жена му,плащат на студенти за окупация.На мафиота местото му е в затвора мой човек!

77

Анонимен

преди 10 години

.......от ясно по ясно е че студентите са финансирани от Борисов. хората не са слепи.

76

Радан Спасов

преди 10 години

Къде са доц. Радка Влахова и доц. Елена Хаджиева Мерудийска, къде е заспалият им факултет да подкрепи с декларацийка и тази окупацийка. Тези ученки и свитата им са болни от незадоволени политически амбиции и слабо академично присъствие, от тях само интлиги и интриганти се раждат. Срам и позор, срам и позор, срам и позор. Да бъдат уволнение незабавно, за да се върне академизмът в СУ.

fallback