Снимка: архив, БулФото
fallback

Цените на телефонните разговори падат от началото на април, обяви председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков пред bTV.

Намалението на разговорите идва от промяната на тарифирането.

Досега потребителите са плащали по система "60 секунди плюс една". Това означава, че разговори от по 10 секунди са се отчитали за минута.

Сега влиза в сила новото тарифиране "30 плюс 1". Задължително всеки разговор ще се отчита с продължителност за 30 секунди, а ако е по-дълъг, всяка следваща секунда ще се плаща реално.

„Никой не задължаваше операторите да тарифират 60 + 1, но имаха доминиращо положение на пазара. Изменихме общите условия, за да защитим правото на потребителите”, заяви Божков.

По думите му операторите вече ще са задължени лимитът за мобилен интернет да е 50 лв. и после да изключват абоната. А при 50% от кредитния лимит са длъжни да ви информират, напомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Ti si gei

преди 10 години

До МобиленIma razbira se i dori e pylno s takiva oferti, typak

22

до 18

преди 10 години

В европа зареждам 20 евро и говоря и пускам смс цял месец безплатно ако щеш и 5000 минути говори и всичко това без договор ! Ето това трябва да ги натискат и наще да направят а не да влезеш за ваучер а те да те навиват за договор магазинерите гадни и даже никъде в брошурите им не можеш да прочетеш колко е предплатения разговор! Скандално !

21

peter

преди 10 години

Toq s komentar ot #18 mi se struva che raboti v nqkoq telekompaniq vij go kakuv zashtitnik na operatorite se izvdi .....alankoulu idi si govori v evropata i usa na nas ni e dobre kolkoto po malko se plashta tolkova po dobre ne mi gi zashtitavai

fallback