Бисер Миланов Снимка: архив, Булфото

Месечният наем на къщата на столичната улица „Луи Айер”, която Бисер Миланов-Петното и хората около него „превзеха”, е бил 850 евро по договор. Това пред bTV собственикът на имота Анжелика Шварц.

Първоначално те платили едновременно депозит и наем за месец от 1700 евро, след което осигурили финансово престоя си до 15 септември.

Макар че договорът бил сключен с близкия до Миланов Йордан Бонев, екип на телевизията намери в къщата солидна част от участниците в Национално движение „Свобода”. Те обаче пропуснаха неколкократно да отговорят на въпроса откъде се финансира организацията.

Още по темата
Шварц уточни, че договорът е бил краткосрочен заради намеренията й да продаде имота. След като наемателите спрели да плащат, договорът бил прекратен с едномесечно предизвестие. Те обаче не се впечатлили и останали в къщата.

Анжелика Шварц, която е в Холандия в момента, обясни, че прави всички необходими постъпки, за да си влезе в къщата. Наемателите обаче не са й върнали ключовете и вероятно ще й се наложи да влиза „с взлом” в имота си. Собственичката чака и съдействие от полицията, за да бъде направен опис на измервателните уреди, за да търси освен парите за наем и тези за сметките на Миланов и компания.

Наемодателката каза още, че се притеснява от заплахи от страна на Миланов и хората около него и завръщането й в България до голяма степен ще зависи дали той ще бъде пуснат на свобода.

Миланов се разследва за хулиганство заради нападението над екип на bTV. Вчера прокуратурата му повдигна и обвинение за закана за убийство, отправена към жена през юли по време на протестите в градинката пред Народната библиотека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase