Дни наред входовете на СУ бяха овързани с вериги и заключени с катинари. Снимка: архив, Булфото
fallback

"Ранобудните студенти" решиха да отменят напълно окупацията на Софийския университет.

На практика окупацията им бе свалена още на 17 ноември, но протестиращите младежи останаха в Аулата на Ректората. С решението си от снощи се прекратява окупацията и на нея, съобщи bTV.

На общото си събрание "Ранобудните студенти" обсъдиха как да направят действията си по-ефективни, категорични са обаче, че сред тях няма разцепление.

На специална пресконференция в 11 часа днес ще бъдат съобщени подробности за решението и причините за него.

Dnes.bg припомня, че окупацията започна след отказа на Конституционния съд да вземе решение дали Делян Пеевски от ДПС може да бъде депутат.

В края на октомври магистратите се разделиха в мненията си и на практика не взеха решение. На 24 октомври на лекция на председателя на КС проф. Димитър Токушев студенти му поискаха обяснение и окупираха 272-ра аудитория.

Впоследствие младежи блокираха целия Ректорат и оковаха входовете на ВУЗ-а с вериги.

Пълната окупация блокира напълно работата на администрацията и постави под въпрос някои действия като отпускането на стипендии и настаняването в общежития. Някои учебни дейности пък бяха преместени в други сгради на университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Недко

преди 10 години

Раноблудните не успяха и се ***.Да си върнат парите на Прокопиев и Бройко.

45

отдавна напуснал БГ

преди 10 години

Шепата студенти, които бяха последните наивници да вярват че България някога ще се оправи се отказаха. Сега и те поемат за терминал 1 или 2. И сега нека ***, неразбиращи защо се протестира, да живеят в мизерната ни държава със все повече *** и неграмотни селяни.. просперитет и европейско бъдеще ама друг път!

44

Анонимен

преди 10 години

Шепата бойкобудни смешници....

fallback