На днешния "радикален" протест имаше повече полицаи, отколкото демонстранти. Снимка: Булфото

Протест срещу правителството на Пламен Орешарски се проведе и днес в столицата, предаде БНР. Бе затворено кръстовището на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Цар Освободител”, а пред Министерски съвет бе отворено само едното платно.

Демонстрациите вече приключиха, а шествието по традиция тръгна от сградата на Министерски съвет и стигна до Народното събрание. Сградата на парламента още е оградена с метални заграждения. Засилено полицейско присъствие имаше през цялото време на протестните действия. Нямаше провокации.

Въпреки че „радикалният” протест срещу правителството на Пламен Орешарски се отложи за 15 януари, тъй като тогава ще е първият работен ден на депутатите, остана засилено полицейското присъствие пред парламента.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, демонстрацията бе избрана да е днес – като препратка към случилото се на 10 януари 1997 година, когато протестиращи нахлуха в сградата на Народното събрание и падна правителството на Жан Виденов.

Искането да се съберат днес хора като загърбят мирния протест, тръгна от социалната мрежа Facebook.
Началото бе обявено за 10.00 часа сутринта, но едва няколко души се събраха на площада и полицейските органи се оказаха повече от демонстрантите.

*Информацията е актулизирана към 20.45 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase