снимка: Bulgaria On Air
fallback

България трябва много повече да се притеснява, че много хора биха напуснали България, отколкото държавите, в които нашите сънародници отиват да търсят по-добър живот“, каза в ефира на Bulgaria On Air доц. Антоанета Христова, директор на Института за изследване на населението и човека към БАН.

По думите и в страната има огромен демографски срив и той е следствие от кризи в много сфери – икономиката, финансите, образованието, здравеопазването. „На практика няма сектор, който не е в криза и който не допринася за генерирането на отрицателен прираст“, обясни Христова.

Според нея проблемът е, че българските партии са еднодневки и функционират на принципа на оцеляването. „Те мислят само как да изкарат мандата, но не и какво ще се случи след това.

Демографският срив е твърде сложен казус, с който не могат и не искат да се заемат с оправданието, че има много по-важни и належащи въпроси за решаване“, посочи още експертът.

Вижте целия разговор във видео файла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 10 години

Blagodarna sam, che napusnah Balgaria zaedno s deteto si, sega govori i pishe na 2 chujdi ezika, na balgarski ne moje da pishe, vaobshe ne mi puka obache...

46

Анонимен

преди 10 години

Българите продължавайте да оставяте някой друг да мисли вместо вас и ще ви оженят и за жаби.

45

Анонимен

преди 10 години

Демографията може много бързо да се подобри ако се заеме бизнеса.Българския мъж през прехода си остана патриалхален.Тази ситуация създаде 2,5 мил.стари моми и ергени.Като високо доходна ниша са SPEED DATING агенциите.Ако вместо турските каналжии,адвокати тези агенции спомогнат създадат контакти на много БГ младежи схристиянски момичета от Сирия то ситуацията ще се промени. Агенциитеще печелят защото много родители ще платят мило и драго само да видят синът си задомен.А сирийките са хубави

fallback