fallback

На втория ден от коледните празници недоволните от правителството на Пламен Орешарски се събират за национален протест, на който за пореден път ще издигнат своите искания за оставка и смяна на системата.

Към организаторите - Протестната мрежа ДАНСWithme и ДАНСWithme Global, се присъединиха и Ранобудните студенти, които очакват в планираните шествия да се включат и техни колеги от чужбина, които са се прибрали в България за празниците. По техни прогнози в столицата ще се включат над 5000 души.

"За неуморните! За непримиримите! За повече светлина! Независимо къде се намираш, независимо дали имаш подкрепа, напук на умората, напук на безверието - излез на улицата, запали свещ и поискай ОСТАВКА!", призовават организаторите.

В София ще има две шествия, като традиционният протест ще тръгне от Орлов мост в 14:00 часа и ще се присъедини към другия лъч - българите от чужбина, които се събират в 15:00 часа на площада пред БНБ.
Протестни акции са планирани и в Атина, Будапеща и Копенхаген.

Днес е 196-ият ден от началото на протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

293

Самотният Вълк

преди 10 години

Брей ,много *** се навъдил в чужбина бе !

292

Дяволът

преди 10 години

преди малко едно емигрантче се похвали, че вече имат единен щаб : Миячите на чинии и *** и ръкоблудните, вещо ръководени от Престъпна мрежа. Мишо Шамара може и да изпростява на моменти, но зададе въпроса за опциите след падането на правителството. За мое учудване, емигрантчето отговори че това не било тяхна работа да мислят политически сценарии. Те само си искали правата. А мое пък право е да не искам да зачета мнението на устроили се отдавна зад граница пройдохи.

291

petar1905

преди 10 години

Колко национален?! Колкото тия горе на снимката?!

fallback