Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото
fallback

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова подписа днес договор с обединение "Актор - Хелектор" за проектиране и изграждане на Завод за механично биологично третиране на отпадъци с производство на РДФ-гориво. Това съобщават от пресцентъра на Столична община.

Oще по темата

Договорът е подписан след получаване на официално писмо от  Европейската комисия, в което се посочва, че са отпаднали всички съмнения по подадените сигнали и се потвърждава, че Европейската  комисия не е установила нарушения на европейското законодателство, както и след получено положително становище от Министерството на околната среда и водите.

Срокът за изграждане на съоръжението е 19 месеца.

Днес бе издадено от Дирекцията за национален строителен контрол и разрешение за ползване на инсталацията за биологично  третиране на отпадъци, изградена в Хан Богров. Инсталацията е част от първата фаза на проекта за изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на  Столичната община, финансиран по оперативна програма "Околна среда" 2007-2013 г., се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

до 15

преди 10 години

Много е важно при строежа на домове за емигранти да се използва азбест приятелю

15

Bobev

преди 10 години

kato sprem bg levove za bg partii ot parvi yanuari 2014 godina, ste ikonomisame 790 miliona bg leva i ste imame pari da postroim 31 fabriki za bukluk i 28 novi krematoriumi, ste postroim novi domove za vsichki emigranti v bg - okolo 23 000 - tip vremenni jilista ot darven meterial, pvc, azbest i stiropor za izolatzia.daje i za novite emigranti ste ima bg levove.

14

Анонимен

преди 10 години

Тоя завод още Тиквата го строеше но нищо не стана и сега е същата работа.На крив макарон и вълната му пречи.

fallback