Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова подписа днес договор с обединение "Актор - Хелектор" за проектиране и изграждане на Завод за механично биологично третиране на отпадъци с производство на РДФ-гориво. Това съобщават от пресцентъра на Столична община.

Още по темата

Договорът е подписан след получаване на официално писмо от  Европейската комисия, в което се посочва, че са отпаднали всички съмнения по подадените сигнали и се потвърждава, че Европейската  комисия не е установила нарушения на европейското законодателство, както и след получено положително становище от Министерството на околната среда и водите.

Срокът за изграждане на съоръжението е 19 месеца.

Днес бе издадено от Дирекцията за национален строителен контрол и разрешение за ползване на инсталацията за биологично  третиране на отпадъци, изградена в Хан Богров. Инсталацията е част от първата фаза на проекта за изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на  Столичната община, финансиран по оперативна програма "Околна среда" 2007-2013 г., се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase