Снимка: архив, Булфото
fallback

Държавата ще връща обратно в училище безработните младежи до 24 години.

От началото на следващата година Агенцията по заетостта ще оценява нуждите на младежите без работа по нова методика и ще ги насочва към работно място или обучение.

Според условията на Брюксел от догодина всеки безработен до 24 години трябва да бъде нает или да започне обучение до 4 месеца след записването си в Бюрото по труда. Затова ще ни бъдат отпуснати 55 млн. евро.

В момента безработните в тази възрастова група са около 35 000.

От януари Агенцията по заетостта започва кампания за "привличането" им в бюрата по труда. Там за всеки от тях ще се изготвя индивидуален план, съобщи TV7.

Приоритет в работата на агенцията ще е намаляването на безработицата, която вече достигна 11,5% през ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

!!!

преди 10 години

Съгласни, но само ако ЕС поеме пълната заплата и осигуровки на тези, дето ще ги задължаваме да се учат и да работят.Пожнеже тези работи на сила не стават, но то това си го знаем. Само дето европейците се опитват да се правят на неразбрали.

20

az

преди 10 години

Pak DOlnoprobna luja Bezraboticata e 13.2% oficialno v evrostat go pi6e a neoficiano goni 50-60%

19

Анонимен

преди 10 години

В продължение на 47 г съм си внасял осигуровки от които сега да зависи пенсията ми, но всеки знае ,че тези а и сега осигуряващите се не знаят,че те отиват "някъде" не в пенсионния фонд и се настройват работещите срещу пенсионерите.Цитирам коментара на 18

fallback