Унищожаване на фалшивия алкохол във Варна. Снимка Агенция "Митници"
fallback

11 500 бутилки, имитации на марков алкохол, бяха унищожени под контрола на Митница Варна през месеците октомври, ноември и декември на 2013 година, съобщава Агенция "Митници".

От тях 1200 са еднолитрови бутилки уиски, обозначени със знак „Jack Daniel's”, както и 1200 бутилки по 0,7 л, и 10 368 еднолитрови бутилки водка, обозначени със знак "Finlandia".

Бутилките са задържани въз основа на чл.76 ал.1 т.4 от Закона за марките и географските означения.

Стоките са пристигнали през декември 2006 година на Пристанище Варна, декларирани са за режим митническо складиране и са задържани по искове на „Джак Даниелс Пропъртис Инк”, САЩ – притежател на марката „JACK DANIEL’S”, и на „Финландия Водка Уърлдуайд Лимитид”, Финландия - притежател на марката „FINLANDIA”.

Поради използването на марките "Jack Daniel's" и „Finlandia” без съгласието на притежателите им съдът е постановил изземването и унищожаването им като предмет на нарушението.

Унищожаването е извършено под контрола на митническите служители от Варна, при спазване на приложимото законодателство и предписанията на контролните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Иво

преди 10 години

Някои чисти души мислят, че "марковите" питиета са маркови. Че са лагерували в малки дъбови буренца N години. Блажени са вярващите и тяхно е царството небесно! Да им е наздраве!

5

Анонимен

преди 10 години

4,явно си прекалено т*п, за да вникнеш във въпроса..

4

Анонимен

преди 10 години

И като се напише кой ги е вкарал какво ще стане? Ост Трейдинг ги вкара, хайде отиди да им се скараш сега! И не са фалшиви, а внесени без съгласието на собственика на марката и без да са платени права.

fallback