Проф. Драгомир Драганов. Снимка: архив, Булфото

 "С колегата проф. Рабаджиев обмисляме дали да не съдим тримата "ранобудни студенти", заснели видеоклипа, по член 137 от Наказателния кодекс. Имаме и конкретни идеи как да постъпим при евентуален наш успех.

 
Това каза в интервю за "24 часа" проф. д-р Драгомир Драганов. Той изкова нова дума като нарече студентите  "соросомолчета" - от името на Джордж Сорос и комсомолчета - подигравателно на комсомолци - членове на някогашния ДКМС (Димитровски комунистически младежки съюз) . Според професора те се изживявали като отрядници от най-гнусните времена на комунизма.
Още по темата
 Проф. Драганов казва още, че не се гордее с някои от имената на колегите си преподаватели, подписали се в подкрепа на студентите окупатори. "Макар че, от друга страна, има логика да застават зад теб бивши комсомолски секретари и бивши доносници на Шесто... Нещо като в приказката за крушата и дървото, от което пада, нали?", уточнява преподавателят по история в СУ "Св. Климент Охридски".
 
Dnes.bg припомня, че преди 10 дни Ректорският съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ наложи дисциплинарно наказание „предупреждение за уволнение“ на проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев от Историческия факултет на СУ.
 
Наказанието на двамата професори е заради среднощното матине с руска водка и цигари в Софийския университет. Те бяха снимани от Ранобудните студенти в нощта на 26 срещу 27 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase