Цветан Цветанов Снимка: архив Булфото
fallback

Комисията за отнемане на  незаконно придобито имущество проверява зам.-председателя на ГЕРБ, депутат и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Комисията ще проверява имуществото на Цветанов от последните десет години. Причината е последното обвинение на бившия вътрешен министър – за длъжностно присвояване.

Той е обвинен, че е ощетил бюджета на вътрешното ведомство с 50 000 лева в полза ва друго лице.

Ако бъде открито несъответствие между стандарта му на живот и декларираното, той трябва да предостави документи за произхода на доходите. Това, че Цветанов не присвоил въпросните 50 000 лв.,за които е обвинен, а само е съдействала на друго лице да ги вземе, не е пречка да бъде проучено имотното му състояние, поясни председателят на комисията Пламен Георгиев, цитиран от БНТ.

В момента Комисията проверява обвинения за пране на пари Христо Бисеров и Богомил Манчев, разследван за присвояване по договора за АЕЦ "Белене".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 10 години

Стига с тези комисии за да отвличате вниманието на обикновени страдащ човек.Олегарсите си плетат кошницата а ние страдаме.Никой не каза за Златанова /правосъдния м-р/ че е декларирала 3 ап в София, 1 в Кюстендил 4 магазина в София едно место във ВТ ЗА НАД 56000 автомобил КИА. Всичко било оценено за над 1,5 милиона / тя работи за заблуда с оценки преди деноминацията/.....

45

Анонимен

преди 10 години

Когато Орешарски стана председател декларирав сметната палата,че има 170 пхиледи евро във влог а в декларацията за 2012 само 33 хил. в депозит без да посочва евро На коя декларация да вярваме.От28.06.13 от в-к 24 ч -онлайн Цацаров наследява през 2012 г три имота в Пловдив и един в с Песнопой и банков влог над 250,000 ?

44

Пари на вятъра

преди 10 години

Чуят ли името Цветанов и се усират от страх и гея и бея и лудия. До тук от проверките срещу него разбрахме че много са лъгали и гея и бея и лудия. След всички проверки ще останат само червени *** за замитане а парите за тях ще плащаме ние на червената мафия.

fallback