fallback

След като „ранобудните" студенти пуснаха клипчето с пияни преподаватели в Софийския университет, един друг преподавател подаде оставка.

Бившият декан на философския факултет професор Александър Димчев заяви, че напуска Алма Матер, защото е възмутен. Ръководството все още отказва да я приеме, но той е категоричен.

„Възмутен съм от начина, по който се държат някои колеги към студентите. Не може по този начин да възпитаваме и да даваме знания на тези млади хора, когато ние не сме пример за тях", каза професор Александър Димчев пред Нова тв.

„Това е болката ми, която ме накара да подам оставка. От една страна тези млади хора се упрекваха, че са изнесли информация, която не е етична. От друга страна ректорското ръководство позволи на думи да бъдат очернени нашите студенти", добави още той.

В края на ноември "Ранобудните" разпространиха видео, в което се виждаше как професори са си спретнали среднощно матине в сградата на Софийския Университет "Св. Климент Охридски".

Проф. д-р Костадин Рабаджиев, един от хванатите в крачка, обяви, че видеото е опит за саморазправа с него.

Впоследствие двамата професори Драгомир Драганов и Костадин Рабаджиев бяха наказани със "забележка" заради матинето с руска водка и цигари в Софийския университет "Климент Охридски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Прав съм

преди 10 години

До hidkoРазбира се, те повечето са статисти и *** с богати родители. Университета не е за окупация, а за учене!. Искаме вече комунизъм!!!

30

знаещ

преди 10 години

Запомнете ,че този си точи зъбите да бъде новия ректор на алма матер затова играе този театър"крачка на зад две напред" това долен интригант.

29

пепи готиното

преди 10 години

До сами мКога Димчев стана професор? При кое правителство и при кои режим та е достоен човек? Не е ли учил през соца та сега се прави на велик? Да напуска. Маината му. Ще доидат истински съвременни преподаватели. А дали не е време вече да си поканим отвън лектори и професори? А нашите измисленяци кучета ги яли!!!

fallback