Снимка: Булфото, архив

Ранобудните студенти блокираха за кратко кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Г. Раковски" в поредния ден на протест срещу управлението на кабинета "Орешарски", съобщи Фокус.

Недоволните скандираха "Оставка" и спряха движението като седнаха на пътното платно. В района има кордон от полицаи, които призоваха протестиращите да освободят пътя.

По-рано, в градинката до Военния клуб, студентите призоваха към национален протест против новия Закон за МВР, който ще се проведе утре в 10:00 часа пред Народното събрание.

"Излизаме, за да бъде чуто общественото мнение и законът да не бъде приет, защото: се допуска вмешателство в личния живот на гражданите, толерира полицейския произвол, увеличава така или иначе тежкия за данъкоплатците бюджет", пише във флаерите, които бяха раздавани.

Няколко студенти се опитаха да влязат в Централния военен клуб, където се провежда церемонията по връчване на националния приз „Студент на годината - 2013”, на която присъства министър-председателят Пламен Орешарски, министърът на отбраната Ангел Найденов и други официални гости. По думите на студентите, те имат право да присъстват на церемонията, но охраната не ги допусна. Кордон от полицаи застана пред клуба, защото към студентите се присъединиха група от около 70 протестиращи с викове "оставка".

Протестиращите срещу кабинета блокираха движението в района.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase