Снимка: архив Булфото
fallback

За трета поредна година България оглавява класацията за най-страдаща нация. Изследването е проведено от „Галъп интернешънъл“, а данните сочат, че за 2012 година 39 на сто от сънародниците ни определят живота си като достатъчно тежък, за да бъде наречен "страдание". В негативната класация страната ни е следвана от Армения, където 37% се определят като страдащи. След това се нареждат Камбоджа, Хаити, Унгария, Мадагаскар, Македония и Иран.

„Галъп интернешънъл“ класифицира живота на респондентите си като „преуспяващ“, „борба“ и „страдание“ в зависимост от това как те самите определят настоящето и бъдещето си по скала от едно до десет. Агенцията определя като „страдащи“ хора, които поставят оценка на живота си 4 или надолу.

Едва в 17 страни 2% или под 2% от населението се определя като „страдащо“.По-голяма част от тях са развити и богати страни, но в списъка попадат и развиващи се страни.

В Исландия, Катар Швеция, Норвегия, Обединените Арабски емирства и Нигерия страдащото население е 1%. В Швейцария, Сомалиленд, Венецуела, Австралия, Канада, Нова Зеландия, Германия, Тайланд, Холандия, Кувейт и Либия 2 на сто се определят като страдащи.

Галъп отбелязва, че лидерите в България са се изправили срещу проблемите, свързани с високите нива на страдание, през 2013 година.

От агенцията отбелязват, че протестите срещу бедността са довели до падането на дясноцентристкото правителство на Бойко Борисов, но въпреки това социалното напрежение заради корупцията и бедността остава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

kalinkamalinka

преди 10 години

Всички минали през управление на държавата след 89 година трябва народа да ги беси с главата надолу.

62

kalinkamalinka

преди 10 години

Най- страдаща нация" , до къде ни докараха крадливите ни управници.

61

КУРЧАТОВИЙ 104

преди 10 години

...ТАКА Е БИЛО,ТАКА ЩЕ И БЪДЕ...!

fallback