Снимка: Булфото
fallback

Двамата професори от Софийския университет - проф. д-р Костадин Рабаджиев и проф. Драгомир Драганов, са дали своите писмени обяснения, след като бе "осветен" скандален клип от Ранобудните студенти.

Професорите бяха заснети как вдигат наздравица с водка и пушат цигари, поливайки професорски титли, в сградата на университета.

Oще по темата
В становището от ректорското ръководство на СУ се казва, че днес деканатът на Историческия факултет ще обсъди показанията и ще направи своите предложения за наказания.

Ректорското ръководство категорично заявява, че няма да прилага двоен стандарт към евентуални нарушения на преподаватели и студенти.

Заедно с това ректорското ръководство иска да изкаже съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят, се посочва в становището.

Няма да допуснем да ни поучават тези, които не само повече от месец съзнателно нарушават правилника на Университета, но и правата на мнозинството студенти и преподаватели, които не приемат тяхната акция, заявяват от ректорското ръководство на СУ.

По-рано на журналистически въпрос за случая, просветният министър Анелия Клисарова заяви единствено: „Всеки човек отговаря за действията си. Не може министерството или който и да е друг орган да отговаря за това“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

Анонимен

преди 10 години

Отвратяга пълен е тоя Драганов!Още ме е яд че стана депутат от моя избирателен район в Младост 1 в началото на 90-те!Тука в квартала има цял комплекс на военни наречен "Полигона" пък после им даваха жилища из Младостите от министерството на отбраната та заради тях тоя *** стана депутат на БСП от София през 90-те!

147

Muntcho Demokrata

преди 10 години

царете, тълпата, мръсните тирани,да могат задуши гордото съзнание,гласа, който вика, мисълта, що грей,истината вечна, що вечно живей измислиха всякой по една секира,да уморят всичко, дето не умира! Още от гимназията ний възприехме съзнанието на Левски:че сълзите чисти, че вдовишкий плач,че потът почтений на простий орач,че благата дума, че правото дело,че светата правда, изказана смело,че ръката братска, без гордост, без викподадена скришом на някой клетник са много по-мили на Господа вишни

146

HCDV!

преди 10 години

Питам ви дето пишете колко от вас имат научни степени или са присъствали на защити на дисертации, докторати или професури. Защото всеки знае, че в университетите редът е следният. Лицето X прави публична защита, след което черпи комисията и присъстващите. Друг е въпросът дали е редно.

fallback