Снимка: БТА
fallback

"Може ли да се интегрира бежанец", е анализът в "24 часа" на социолога Мира Радева. Тя отбелязва, че разцветът на национализма у нас, включително и създаването на нацистка формация, затрудняват близостта с различните хора, а заедно с това и развитието ни като демократична държава.

Първата работа на държавата е да изработи единно становище и стратегическа позиция за бежанците у нас. И тя трябва да бъде аргументирана, монолитна и ясно изказана.

Без ясна система за интегриране бежанците ще бъдат продължителен проблем. А може да има позитиви - да бъдат живителна струя за икономиката ни, да им се помогне да научат български език, а децата да ходят на училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Ani

преди 10 години

1.В България няма бежанци ,а престъпници които не са осъдени за нарушаване на държавната ни граница и нарушаване на законите ни .2.*** са родени тук и пак години само ги храним и им плащаме без да работят нулево интегриране.3.В цяла Европа се вижда в какво превърнаха държавите където допуснаха да влязат араби и африканци цели гета ,където закона не действа и 50% ислямизиране ,няма да минат много години и ще стане 100% ислямска Европа .Е за каква интеграция ми говорят ???????? На кого ???

39

политолог

преди 10 години

Даже бих казал, че те не искат да бъдат интегрирани и непрекъснато показват, че са различни от нас.

38

политолог

преди 10 години

До makedonskiМного точен коминтар. Браво!

fallback