Протест с кози в Пловдив. Снимка: Булфото
fallback

Недоволен от пловдивския кмет Иван Тотев мъж пристигна пред сградата на Община Пловдив с шест козички.

Георги Тренчев се появи тази сутрин с отглежданите от него животни. Причината е изгонването му от ползвания от него общинския имот в квартал “Коматево”, понеже отглеждал животни там.

Недоволният човек не бе допуснат в сградата на общината, вследствие на което той заплаши, че ще закара животните в парламента.

Тренчев заяви още, че целта на акцията му е да докаже, че козите имат повече акъл да управляват.

Няколко минути след неговата появи трима полицаи го помолили да напусне района и му припомниха, че има други начини, чрез които да изрази недоволството си.

Вместо решение на дилемата, която има, той получи акт по Общинска наредба за опазване на околната среда и зелената система. Тепърва ще се определя размерът на акта, каза директорът на Общинския инспекторат в Пловдив Владо Илиев.

В близост до жилището, където живее, Тренчев е разрушил и детска площадка, като я е превърнал в стопански двор. Там се гледат патки, прасета, кокошки, изкопани са канали за обратни води, има направени езера, каза Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 10 години

Брябрябрября, тия пущини обръстия центъро!)

16

Mesoiad

преди 10 години

Mnogo sa vkusni

15

селяндур

преди 10 години

Трябва категорично да се забрани и строго да се санкционира отглеждането на селскостопански животни и движението на превозни средства с животинска тяга на територията на столицата и областните градове.

fallback