Младите правят мексиканска вълна. Снимка: Булфото
fallback

Продължават скандиранията на протестиращите „Оставка” пред сградата на Народното събрание, предаде Агенция „Фокус”. Протестни действия на 15 ноември имаше през целия ден.

„Ранобудните студенти” седнаха пред металните заграждения пред парламента и изпяха българските народни песни "Хубава си моя горо" „Йовано, Йованке” и „Моме Калино”, след което се обърнаха с гръб към парламента. Правиха се и мексикански вълни. Студентите имитираха танци на анимационни герои.

Събралите се пред парламента по традиция свирят със свирки и вувузели, бият на барабани. Полицейското присъствие в района остава засилено.

Oще по темата

Повече от седем часа продължават демонстрациите в столицата. Най-много хора се събраха по обяд.

Както Dnes.bg писа по-рано днес "Ранобудните студенти" облепиха поставените нови и плътни метални заграждения около Народното събрание.

Протестиращите младежи обявиха, че акцията им "Берлинска стена" символизира опитите на властта да се залости и затвори за гражданите, да остане глуха за исканията им.

Тухличките, според студентите, символизират желанието им - депутатите да се озоват зад дебелите стени на затвора.

Обстановката в момента е спокойна. Няма данни за щети или сблъсъци. Към 20.20 часа още една група от протестиращи в найора на Министерски съвет се присъедини към демонстрантите пред парламента. Новодошлите бяха посрещнати с козируване.

Заради включилата се втората група в протеста пред Народното събрание, полицейското присъствие пред парламента се засили.

Около 200 души общо са се събрали тази вечер в центъра на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. След разотиването им, движението по бул. „Цар Освободител” е пуснато.

*Информацията е актуализирана към 22.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

279

metro57

преди 10 години

А тоя вторият, е вероятно от вечните студенти, или от организаторите.

278

Селяндур

преди 10 години

Ние сме прости хора от провинцията и все нещо не можем да разберем от умните и красиви софияндури.Затова и сега излизам с молба,ако може да показват по телевизиите и другите медии снимки на протестиращи,правени от високо,да видим и разберем с простите си глави колко души са на площада.Досега гледам все някаква много гъста групичка от хора,снимана по десет пъти ту отляво,ту отдясно и нещо не схващам дали има и други.

277

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 10 години

Преди малко се прибрах от работа! Като си идвах с колата видях че основните пътни артерии към София са препълнени с автомобили и автобуси с развети червени и Български знамена! Надуваха клаксони и скандираха "Победа- много сме,силни сме". Спрях дори за 10-на минути да погледам колоната. Лицата на пътниците сияеха!Всички тези хора пътуваха за про- правителствения митинг който започва в 12 часа,тоест след 6 часа. Не съм очаквал и аз толкова масова и спонтанна подкрепа за Правителството!

fallback