Снимка: БТА, архив
fallback

Военнослужещите получиха коледните си надбавки под формата на средства за допълнително материално стимулиране, съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов при посещението си във военното поделение в Асеновград.

Той обаче уточни, че такива бонуси не са получени от политическия кабинет.

Всички останали близо 40 000 служители са получили около 350 лева на човек, допълни министърът. Той посочи, че в бюджетът на ведомството за следващата година не са предвидени средства за увеличение на работните заплати на военните. Това трябва да стане чрез промяна на базата за изчисляване на възнагражденията, но в бюджета за 2014 година няма осигурен финансов ресурс, обясни Найденов.

Разчели сме допълнителни средства, за да се увеличат сумите за храна за всички военнослужещи, каза министърът. Предвидени са и средствата за актуализация на всички наредби, които регламентират допълнителните заплащания в армията - било за специфични условия на труд, продължително участие в учения, или придобити класни специалности. Според Найденов от тях ще дойде и увеличението на възнагражденията.

С всички целеви средства, които са осигурени за Министерството за следващата година, ние на практика се доближаваме до сегашния процент от БВП като разходи за отбрана - 1,33, обясни той.

Министърът припомни, че очакват във ведомството да постъпят допълнителни средства за дейностите при освобождаването на честоти, които ще се ползват за нуждите на цифровата телевизия или на скоростните влакове например. Средствата от близо 100 милиона лева, които ще дойдат от ползвателите на освободените
честоти ще бъдат използвани от въоръжените сили за подмяна на техника, каза Найденов.

Той съобщи още, че министерството започва проверка по сигнал за изнасянето на части от военни изтребители, излезли от употреба.

Става дума за множество сигнали и публикации, че частна фирма в района на Катуница е нарязала 10 изтребители и ги изнася в чужбина под формата на скрап.

Найденов каза, че е видял различните съобщения за въздухоплавателни средства, продадени преди години, които се предвижда някъде да бъдат ремонтирани. Той ще направи проверка за целесъобразността на тази продажба, но ако тя е вече реализирана, е много трудно ситуацията да бъде променена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Nakrucop

преди 1 година

<a href=https://google.co.zm/url?q=https://telegram.me/Nakrutka_by_Invaiter_bot/>igtools net instagram накрутка</a> 1 instagram https://google.tl/url?q=https://telegram.me/Nakrutka_by_Invaiter_bot/ https://yandex/search/?lr=&text=https://***/+S7tYpKA-t819v1SR

54

ТЕРМИНАЛ 2

преди 5 години

АКО ЗНАЕХ ЧЕ НЯМА ДА ВЗЕМА ,,БОНУС,,ЩЕШЕ НА ДЕЖУРСТВОТО ДА ГИ ПАЗИ-ОСМАН ПАША.

53

ТЕРМИНАЛ 2

преди 5 години

На.Воиниците-350лв.На.Сержантите-550лв.На.Офицерите-700лв.Това за военните-които нямат ,,ИЗДЪНКИ,,БОЛНИЧНИ,,НА ОСТАНАЛИТЕ ВОЕННИ КОИТО СА С БОЛНИЧНИ-МАИНАТА ИМ.С ИЗДЪНКИ МАИНАТА ИМ.

fallback