Новите плътни заграждения пред НС. Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Общ преглед

Протестиращи отново се събраха пред Народното събрание с искания за оставката на кабинета "Орешарски".

Десетки са се събрали пред главния вход на парламента и паметника на Цар Освободител, както и до страничния вход на парламента.

Още по темата

Недоволните надуват свирки, бият на барабани, и отвреме навреме подвикват: "Оставка!". Обстановката е спокойна.

Остава обаче засиленото полицейско присъствие в района. От сутринта около парламента са поставени нов тип метални заграждения, които по-трудно могат да бъдат изтръгнати, тъй като са плътни, тежки, а и са закачени едно в друго.

Двама младежи минаха по продължението им, развявайки флаговете, а останалите им ръкопляскаха. Други протестиращи пък искаха да почерпят полицаите с бонбони в знак на техния мирен протест, но полицаите отказаха да се изкушат.

На метри от протеста, стотина контрапротестиращи скандират: "Подкрепа" за Пламен Орешарски.

Те са се събрали до храм-паметника "Св. Ал. Невски".

Сред тях има хора и от други градове на страната - Враца, Монтана, които обявиха, че не са дошли организирано, а по собствено желание.

Събралите се в подкрепа на правителството заявиха, че са дошли, за да изразят желанието си да се даде шанс на това правителство да работи.

"Ранобудните студенти" обявиха във Facebook, че в 14 и 30 часа пред МВР организират, заедно с преподавателите си протест, провокиран от снощната ескалация на напрежението между полиция и протестиращи пред НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар