Снимка: архив, Булфото
fallback

Двайсетина студенти от НАТФИЗ блокираха сутринта кръстовището на улица “Г. С. Раковски" пред театралната академия.

За разлика от предните дни, когато протестът им преминаваше като пърформанс – разиграваха различни етюди, танцуваха или изписваха с телата си: "Оставка", днес протестът им се състоя в това да прочетат декларация към своите протестиращи колеги от другите ВУЗ-ове.

Oще по темата

"Днес ние ще говорим, днес ние казваме: Ние недоволните движим времето напред. Ние променяме. Ние се обединяваме против репресията на наши колеги от цялата страна. В този момент много от тях са подложени на психологически натиск и заплахи. Всеки, който ни подкрепя, подкрепя една борба за бъдеще и за достойнство. Ние променяме, но и всички вие можете да променяте. Не казвайте утре ще почнем голямото, днес да спечелим пари за прехраната, не казвайте утре ще бъдем честни, днес тихичко ще се проврем", призоваха те и се прибраха в НАТФИЗ.

Междувременно протестиращи студенти от УНСС се оплакаха пред bTV от опити за репресия от страна на ръководството на университета и на платени контрапротестиращи.

Студентите предоставиха кадри, от които е видно как братът на финансовия министър Петър Чобанов – Димитър Чобанов, асистент в стопанския университет, къса студентските плакати, залепени пред кабинета на премиера Пламен Орешарски, също преподавател в УНСС.

"Опитахме се да поговорим, или поне да си вземем материалите, но не успяхме", обясни студент,  участник в окупацията на аудитория 2006.

Младежът определи като нелепи твърденията, че протестиращите студенти от УНСС са платени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 10 години

Всички са съгласни, че така не може да продължава, но когато студентите го казаха започнаха да се колебаят. Ама дали сега е времето, ама дали мястото е подходящо, ама дали някое законче не е нарушено, ама дали оня там е прекъснал студент, ама дали някой не е платен, ама дали международното положение е подходящо, ама дали студентските съвети са излязли със становище, ама дали ректорите са доносници на ДС, ама дали докторантите са студенти, ама дали ...

32

marinella

преди 10 години

Така нареченото "обръщение" учудва с тъпотата и ограничеността си. А девойката с блуждаещия поглед, която го прочете, дори не заслужава коментар. За "пърформансите" на бъдещите актьори дори не ми се говори.

31

Анонимен 1

преди 10 години

Преподавателите им да ги стягат, че от година на година все по-некадърни поколения актьори, такива са дървета....само за флашмобчета по улиците ги бива...

fallback