Бежанците осъдиха нападението. Снимка: архив Булфото

Чужденците, търсещите убежище в България осъждат случая на насилие над 20 годишната Виктория Христова. Бежанците от Военна рампа изразяват солидарност с продавачката, която беше наръгана на централна софийска улича вчера през нощта от алжирец.

Изразяваме своята искрена солидарност с нея и нейните близки и заедно с тях се молим за нейното бързо възстановяване. Този акт на насилие е престъпление и човекът, който го е извършил трябва да понесе цялата строгост на закона. Ако бъде доказано, че това е провокация - то подбудителите също следва да получат най-строгото наказание, се посочва в декларацията.

Търсещите убежище посочват, че са в България с мирни намерения, водени от желанието си да запазят живота и здравето на децата си, а не да рушат обществения ред и да бъдат заплаха за българското население.

Именно защото България сега е нашият втори дом, искаме да декларираме, че ще пазим реда и законите в страната и заедно с вас ще се борим с всеки, който може да бъде заплаха за тях, се казва още в декларацията, изпратена до медиите.
Декларацията се подкрепя от Асоциацията на свободна Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase