Снимка: Булфото
fallback

Получени са резултатите от изпратените за анализ проби от каймата, която е консумирало семейството от Пещера, в което почина дете на 1,5 години. Това каза пред "Фокус" директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Пазарджик д-р Петко Митев.

Една от версиите за смъртта на бебето беше, че то е яло сарми с развалена кайма, закупена от кварталния магазин. Бабата твърди, че първа се натровила и започнала да повръща, а вечерта цялото семейство хапнало и масово повръщало. На 18-месечния Емин му дали да закуси на другата сутрин с тях, разказала още жената

Oще по темата
Доктор Митев обаче обясни, че не се доказва наличието на болестотворни бактерии в изпратените проби.

От тази кайма освен това дете са яли още доста хора и при нито един от тях няма проблеми. Твърденията на бабата на момчето, че то се е натровило след консумацията на сарми с кайма, не са истина, каза също д-р Митев.

Две деца от Пещера се натровиха тази седмица, като едното от тях - момченце на 1,5 години, почина. Неговата сестричка, която е на три години, бе спасена.

Според лекарите основната причина за смъртта на момченцето е отвара от билката трънка, която е дадена на децата като противодиарийно средство. Това растение предизвиква промяна в стомаха на циановодородни съединения, които са смъртоносни за човешкия организъм.

В големи количества растението е отровно. Все още не са пристигнали резултатите от взетите материали за изследване, които бяха изпратени в Лабораторията по криминалистика и криминология в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

info

преди 10 години

Междувременно кой знае колко деца са умряли при раждане, при катастрофа, при недохранване. Мир на праха на детенцето! Не ровете в паметта му, поради сензация

16

Не се ли сещате,бе?

преди 10 години

Ще се изтрепят да лъжат, че цялото семейство е пострадало от тази кайма, за да изнудят търговеца или производителя да им плати обезщетение.

15

5f5

преди 10 години

Жена ,ще го къпим ли или ще правим друго.

fallback