Снимка: БТА
fallback

Протестиращи срещу кабинет „Орешарски“ се събраха за пореден ден пред Софийския университет „Св. Климент Охридски“.  Кръстовището на булевардите "Васил Левски" и "Цар  Освободител" беше блокирано.

Традиционно недоволните скандираха "Оставка", развяваха българския флаг и биеха барабани.

Продължава  студентската окупация в Ректората на СУ. Протестиращите студенти решиха тази вечер да променят маршрута си, преди да стигнат до Народното събрание. Първо те отидоха да поднесат цветя пред паметника на Васил Левски в столицата, запазиха минута мълчание в памет на Апостола и изпяха българския химн. Организаторите на инициативата в рамките на протеста обявиха, че тя е заради "оскверняването" на паметника.

По-рано група младежи издигнаха плакати пред входа на СУ "Св. Климент Охридски" с надписи "Оставка", "Вдигайте си чуковете". Участници казаха, че събралите се днес имат за цел "да свалят едно корумпирано управление, но всички трябва да си дадат сметка, че това не е лесно". Те заявиха, че е възможно да се наложи "такъв курс на действие, за какъвто никой не подозира".

Със скандирания „Дай оставката”, „Окупация” и „Мафия”, протестиращите достигнаха до сградата на Народното събрание, като преди това се спряха за кратко на кръстовището на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Цар Освободител”, като движението беше блокирано.

Шествието се спря пред сградата на парламента, присъстващите скандираха „Оставка” и изпяха две възрожденски песни. Протестиращите свиреха на свирки, биеха барабани, развяваха български знамена и подскачаха. Около сградата на Народното събрание имаше засилено полицейско присъствие. Към протеста на студентите се присъединиха и други недоволни граждани.

По-късно  протестиращите отидоха до Орлов мост, където за кратко блокираха движението.
 
Пореден контрапротест се проведе по-рано днес под прозорците на президентството. Недоволните от политиката на Росен Плевнелиев и днес се събраха точно в 12 ч. пред „Дондуков" 2 в София. Искането им остава непроменено - оставка на Росен Плевнелиев. Освен към държавния глава недоволните насочиха протеста си срещу кмета на София Йорданка Фандъкова и студентските вълнения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

nikolovm

преди 10 години

Браво млади хора.На комунистите навсякъде ще им пречите,независимо къде ще протестирате-Университет, народно събрание, булевард, спирка или в градската тоалетна.Дано да успеете да изхвърлите всички 240 комунистически диванета от парламента.

154

Muntcho Demokrata

преди 10 години

Подир половина час цялата орда, победоносна, свирепа, демонически весела, излазяше из дола с Огняновата глава, набучена на прът. Докторовият череп, раздробен на късове от ножовете (най-първия удар - от куршум - сам докторът си беше нанесъл), не можеше да послужи за трофей. Също Радината глава беше оставена - по политическа причина вече: Тосун бей беше по-хитър от Тъмрашлията.Отзади носеха, натоварени на едни кола, убитите и ранените.С дивашки викове сганта дойде в града. Той беше по-пуст и по-мълчалив от едно парясано гробище. На мегданя побиха трофея.Само един човек се мяркаше там

153

Nicolas_1

преди 10 години

До мюслюманинПо повод: "ХАЙДЕ ДА СЕ ПОПИТАМЕ ЗАЩО ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО Е НЯМАЛО ПРОТЕСТИ???"Ами, как да отговоря на глупавия ти въпрос? Априлското въстание, например, не е било точно протест. Нещо доста по-сериозно е било ...

fallback