Снимка: БТА

Студентите да намерят друга форма на протест, която да не пречи на учебния процес. Затова призова ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев след заседанието на Академическия съвет заради окупацията на Ректората от страна на студентите.

В декларация на съвета преподавателите изказват своето разбиране относно правото на младите хора да изразяват недоволството си от политическата ситуация, но в същото време настояват студентите да покажат недоволството си по начин, който да не пречи на останалите.

Какъв точно да бъде този начин проф. Илчев не пожела да уточни, а лаконично коментира: "Да го измислят, това са млади интелигентни хора."

Още по темата
Той се надява студентите да преосмислят решението си за окупация и Алма матер да отвори врати. Дали това ще се случи обаче все още не е ясно.

Академическият съвет е взел решение да удължи семестъра с толкова дни, колкото продължи окупацията на Ректората.

Проф. Илчев беше категоричен, че очевидно има външни политически фактори, които влияят на окупацията. Представители на поне три политически сили имаше вчера тук, мотивира се той.

Ректорът на Алма матер отрече да има вълна от окупация в университетите в страната.

Той опроверга информацията за подкрепа на Пловдивския университет на протеста на студентите в Ректората в София. По думите му ставало въпрос за един микробус със 7 души.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase