Снимка: Булфото
fallback

Броят на чуждестранните туристи през зимния сезон у нас се е увеличил с 6% след пълната забрана за тютюнопушене на обществените места, съобщи във Велико Търново Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).
 
Той бе категоричен, че членовете на асоциацията са твърдо против предложенията за отмяна на забраната за тютюнопушенето.

По думите му 80 процента от европейските туристи, пристигащи у нас, не възприемат тютюнопушенето на обществени места, а забавянето на регулацията е довело до спад на семейните почивки през последните години.

Oще по темата
"Не е вярно, че оборотът на заведенията спада. Желанието на европейските туристи е да почиват в чиста среда, да се наслаждават на чиста природа с чист въздух", заяви още Байков, който отново посочи, че ограничението за тютюнопушене не е проблем на туризма.

Той припомни, че всички наши съседи са въвели тази забрана и това е довело до бум на туристическия поток.

Както Dnes.bg съобщи, здравната комисия на НС е "против" връщането на стария режим за тютюнопушене, докато икономическата е "за".

Така промените, предвиждащи възможност за пушене в ресторанти и нощни заведения при определени условия, предстои да бъдат обсъдени в пленарната зала.

Преди ден здравният министър Таня Андреева нарече отмяната на забраната за пушене "отвратителна идея". Според нея ако бъде либерализиран закона, трябва да се се пътърси и поиска ветото на президента Росен Плевнелиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

сравнение

преди 10 години

Защо все се сравняваме със западна европа? Там може и да са разрешили пушенето, но няма база за сравнение за вентилацията в заведенията при тях и при нас. В заведенията, които са с малка площ нямат зали за непушачи и съответно там не се диша, никаква вентилация.Това не е приятно и за пушачите.Да разрешат отново пушенето, но солени глоби за всички, които нямат добра вентилация.

32

АнтиРак

преди 10 години

И да не са се увеличили без цигари е по-добре!

31

georgi

преди 10 години

utre o4akvam novina : balgarite koito rabotiat za minimalna zaplata sa po 6tastlivi ot .......

fallback