Гълъбин Боевски. Снимка: архив, БулФото
fallback

Няма мистерия около завръщането на Гълъбин Боевски. Той е напуснал Бразилия с временно издаден паспорт от българското посолство. Това заяви говорителят на МВнР Ивайло Кашканов.

МВнР не знае все още какви са мотивите на съда, но това решение е суверенно право на бразилските власти, уточни Кашканов. Очаква се подробен доклад по случая от българското посолство, съобщи БНТ.

"Това, което към момента можем да потвърдим, е, че г-н Боевски е на свобода. Преди два дни, тоест на 22 октомври, е напуснал Бразилия с временен паспорт, издаден от посолството ни. След доклад на българското посолство ще можем да коментираме подробности по случая, тъй като към момента нямаме повече информация", заяви Ивайло Кашканов.

Oще по темата

Няма изненада в освобождаването на Боевски, потвърди още Кашканов. Според него българското посолство е било предупредено. Няма и съмнение, че прибирането му е законно, заяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 10 години

Какво ви интересува? Щом бразилците са го пуснали не е наша работа наистина!

27

Анонимен

преди 10 години

Ако галабин е изпял някой ще му направят гъзинката на гугутка !!!

26

Пипи

преди 10 години

Човекът е "изпял" кой го е ангажирал и кои са по веригата. Срещу това е получил свободата си. И това е по-правилно - за да няма други мулета е хванат мулетаря. А Боевски сега трябва да се спасява, да променя самоличност и т.н.

fallback