Снимка: БТА

Работниците от ТЕРЕМ "Хан Крум" в Търговище излязоха днес на едночасов протест в защита на управителя на завода Христо Богданов, предаде БТА.

Те са изпратили и декларация до ръководството на холдинга, в която излагат мотивите си.

Получихме информация, че предстои смяна на управителя, обясни председателят на синдикалната структура на КТ "Подкрепа" Красимира Димитрова. "Категорично заставаме зад г-н Богданов, защото той се справя отлично с ръководеното на повереното му предприятие, ползва се и с доверието на колектива", каза Димитрова.

Христов Богданов е управител на завода от 2010 г. При назначаването му дружеството е било с огромни задължения към персонала и доставчици. "Само за няколко месеца, през февруари 2011 г., положението се промени - започна изплащането на старите задължения. Вече две години нямаме проблеми с осигуряването на работа и изплащането на заплатите, което допринесе за социалния мир и диалог в дружеството", допълни председателят на КНСБ в завода Красимир Стоичков.

По думите на синдикалните лидери в момента в завода работят над 300 души. Има солиден договор за специално продукция, очаква се и подписването на нов, който би захранил завода с работа и заплати за три години напред, обобщи Стоичков.

Протести ще има всеки ден. В четвъртък в София ще се проведе заседание на Съвета на директорите, на което се очаква да бъде взето окончателното решение за управленското място в ТЕРЕМ "Хан Крум" - Търговище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase