Христо Стоичков. Снимка: архив, БулФото
fallback

Крадецът вика – дръжте крадеца! Това заявява футболната легенда Христо Стоичков в позиция по скандала с търговете на дървесина от последните дни.

„Наслушах се на какви ли не измислици от хора, чиито имена не знам, и които не познавам лично. Само един, нека го нарека „не щастлив“ човек, може да твърди, че някакви фирми перат пари благодарение на мен“, заявява Стоичков и допълва: „Аз не съм на хранилката като хората, които злословят срещу мен.“

Преди дни бизнесменът и собственик на няколко фабрики Красимир Дачев изненадващо осветли схема за облагодетелстване в сектора с дървесина. В разговор за това как се прави бизнес в България, Дачев съобщи пред bTV за конкурс от миналата година, който е бил предсрочно спрян, за да получи Христо Стоичков 150 хил. тона дървесина.

Бизнесменът коментира, че в търга са участвали всички компании в сектора. „И изведнъж 10 дни преди сделката казват, че тя е приключена. Сега разбираме, че тоновете дървесина са дадени на Христо Стоичков от депутата Емил Димитров”, заяви Дачев. Ролята на Димитров, депутат от ГЕРБ тогава, а сега съосновател на партия „БАСТА”, заедно с ексземеделския министър Мирослав Найденов, не фигурирала официално никъде. Според бизнесмена тези „правомощия” той е получил именно от Найденов. От своя страна Димитров категорично отхвърли обвиненията и нарече Красимир Дачев „отявлен лъжец”.

В позицията си Стоичков заявява още, че не иска по никакъв начин да бъде намесван в мръсните политически игри, с които някой се опитва да трупа точки на негов гръб.

„Точките ги натрупах на футболния терен, когато всички вие нямахте търпение да се снимате с мен. Лицемерието, което показвате през последните дни, ме кара за пореден път да се разгранича от вас, защото името Христо Стоичков е известно в цял свят, докато вашите имена отекват единствено в провинциите, които обитавате“, казва Камата и добавя: „Писна ми да ме сочат с пръст, за да се появяват тук-таме и да стават известни с тяхната безизвестност! Затова на тези, споменали моето име, казвам: „Ще се видим в съда! Благодаря ви!“.

Относно твърдението на Красимир Дачев, че Христо Стоичков го е водел „за ръка“ из музея на Барселона, Камата е категоричен: „Още не съм минал на „другия бряг“! Няма как да водя за ръка човека, който ме изкара най-големия контрабандист на дървесина!“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

опико

преди 5 години

До НЕДЯЛКО ГРОЗЕВХахха ти ме разсмя Дачо-гея никога не е бил състезател

6

Анонимен

преди 10 години

сам таймс люн, сам таймс уин

5

НЕДЯЛКО ГРОЗЕВ

преди 10 години

Когато Дачев защитаваше герба на България като състезател на висок скок от Националния отбор по лека атлетика,Ицата ходеше прав под масата - 7-8 август 1964 г. Мраморния стадион Атина,но е скромен и не го използва за актив.

fallback