Снимка: Булфото, архив
fallback

"Политиците "откриха" в сирийските бежанци така нужния им нов враг", коментира "Сега". Огромен човешки, социален и политически проблем се изроди в политиканстване на българска почва. Националистите изнамериха тъй нужния за тях враг, ГЕРБ и БСП скрепиха жизнеутвърждаващата ги вражда, кабинетът разсея  опасни за него теми, като бюджета и продължаващата икономическа криза. Стари и нови политици намериха поле за изява.

Отвратително е, че ползват бежанската драма, но е факт. Много хора грабнаха микрофоните тези дни и изговориха ред нелепици. Без да искат дадоха хляб на политиканската истерия. На този етап бежанците от Сирия не са чак толкова много.

Числеността им е под 10 000 и аналогии с вълни от минало време не може да се правят. Ще се увеличат, колко точно - предстои да видим. Точно сега е времето за трезва дискусия.

"Бежанците като далавера", коментира "Стандарт". Когато България иска помощ от Брюксел за бежанците, трябва да докаже  уменията си да борави коректно с парите на собствените си данъкоплатци, а също и с тези на европейските. Трябва да се осигури строг върху отпуснатите суми, независимо дали са от българския или от европейския бюджет. Само като използваме ефективно всяко евро и постигаме видими резултати, ще имаме очи да искаме от Европа по-голяма помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

vse oshte mi puka

преди 10 години

Бежанци ли са сирийските "бежанци"?14 октомври 2013, 08:59 | Григор Сотиров, юристlegalworld.bg/show.php?storyid=32863

28

vse oshte mi puka

преди 10 години

legalworld.bg/show.php?storyid=32863 Законът за убежището и бежанците (Чл.4, ал.5) и Конвенцията за статута на бежанците (чл.31, т.1) пределно ясно казват, че чужденец може да пресече незаконно българските граници за да поиска закрила (убежище, статут на бежанец, хуманитарен статут)само ако пристига направо от територия, където са били застрашени животът и свободата му.Този текст е основополагащ.Сирийците и другите чужденци, които пристигат от Турция, незаконно пресичайки границата ни, не идват от застрашена зона. Тоест там няма опасност за посегателство срещу тях и поради

27

Анонимен

преди 10 години

I```az`jiveq`i`rabota`izvun`Bulgariq`,ma`bez`dokumehti`nikoi`nqma`da`te`vzeme`na`rabota,da`ne`govorim`da`premine6`graniza.Tova`moje`da`stane`v`Bulgaria,pri`CERVENITE`BOKLUZI.``

fallback