Иван Костов. Снимка: Булфото
fallback

Най-опасното на риска с нелегалната имиграция е, че той е непредвидим, обяви бившият премиер Иван Костов, който представи публично "Лаборатория управление на рискове" на Нов български университет.

По време на представянето Костов направи анализ на ситуацията в страната, като посочи, че БВП е на равнища под 2008 г., а вече пет години няма устойчиво развитие.

Освен това демографското състояние е особено тежко, а икономическото неравенство в обществото продължава да се задълбочава, посочи бившият премиер.

На представянето на проекта присъстваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Атанас Мерджанов.

Лабораторията ще изготвя доклади и анализи за рисковете пред страната, в които ще се посочват и прогнози, посочи Костов. Той добави, че няма да си позволят да внасят каквито и да било идеологии в изследвания. "Работата ни ще е фокусирана върху националното съгласие", посочи бившият лидер на ДСБ.

От своя страна вицепремиерът Цветлин Йовчев подкрепи идеята за създаване на лабораторията и добави, че проектът трябва да бъде подкрепен. Според него обаче няма как да се избяга съвсем от политиката, защото, оценявайки рисковете, трябва да има единна визия за това как да се развива България.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Следовател

преди 10 години

До bariera_61600 милиона са официално откраднатите. Има още 1 милиард - Костов си е напълнил с тях дюшеците в Драгалевци - затова няма официални данни къде са му парите. Вие сте специалисти по атентатите - нападате го, порите дюшеците и ставате богати.

58

Божо

преди 10 години

До щирлицВие сте изключително *** с главно З !!!! Бедата е , че си мислите , че не сте !!! А всички "разумни" дрогари знаят, че Костов яде пеленачета и крои планове да убие Папата с чадър съветско производство !!! Комунистическите манипулатори ви подхвърлят простотии , а вие лапате мухи !!! България е зле заради ПРОСТОТИЯТА, насаждана от ***, а не заради Америка, Германия или Свазиленд !!! Съмнявайте се , това е приятелски съвет към всеки абсолютно убеден в правотата си !!!

57

щирлиц

преди 10 години

до 47 анонимен ***:Дереджето зависи от простотията на *** като тебе,довели на власт подобни корифеи на мисълта!

fallback