Снимка: Булфото, архив
fallback

Временният приемателен център в Харманли заработи. Първите 54 бежанци бяха настанени във фургоните в бившите казарми в града на Белоногата тази нощ. Всички те са сирийски граждани.

Новонастанените са получили пакети с храна за пет дни напред. Осигурени са им ток и вода.

Бившите казарми край Харманли не са напълно готови за приемането на бежанци, но останалите центрове в страната са препълнени. Днес екипи на ВиК довършват работата си там. Притеснението на местните хора е свързано и с липсата на обезопасителни огради, тъй като фургонния лагер трябва да е от закрит тип. Липсата на огради застрашава и бежанците. Това е така, тъй като свободното им придвижване на територията на казармата не е ограничено, а старите и неподдържани казармени помещения могат да се срутят и да станат причина за инциденти сред новонастанените във фургоните.

Какъв е капацитетът към днешна дата на приемателния център в Харманли не е ясно. Според предварителните разчети фургоните могат да поемат около 200 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 10 години

ЗАЩО СМЕНИХТЕ ЗАГЛАВИЕТО54 нелегални емигранти се настаниха в център в ХарманлинаФургонният лагер за бежанци в Харманли заработиПървите 54 сирийци бяха настанени там тази нощ

15

TOTO_!!!!

преди 10 години

За пръв път в живота ми не ми е жал за "хора в нужда". Тия си размахват сметките в турски банки, подиграват се с дарените дрехи, и искат статути, все едно сме им длъжни за нещо...Не ви щем, бежанци!

14

TOTO_!!!!

преди 10 години

Горките хорица от Харманли правиха подписки против това, ама кой ли ги чу?!С какво ДС уплаши бедните българи там, че не протестираха дори? Явно става въпрос за пране на доста парички. Продажни управници, ще горите в ада!

fallback